Известие

Collapse
No announcement yet.

Кои модификации на 145цата са с ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кои модификации на 145цата са с ABS

Интересува ме, точно кои модификации на 145цата са с ABS, зашото мисля да си взема алфа, но повечето, които гледкам (за двигатели 1.6 говоря) са без ABS. Все пак това е високооборотна кола и мисля, че ABS е нужен, кажете вашите мнения, тези които разбирате и тези които карате 145 как е ABS. Освен това имам и един такъв въпрос - боксеров двигател или не, чувам за боксеровите че трудно се оправят ако им стане нещо, дали да е Twin Spark или... Вие какво ще кажете? А и още нещо, Алфата ако не е с климатроник, а само с климатик, това означава че ще духа студено само лятото, зимата топлото ще си духа през парното ?

Каква е пряката зависимост между оборотите, при които един двигател постига максималната си мощност и ABS-a ?
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

както е написал и Внеци, наличието на АБС-система, не зависи от модела на двигателя(с малки изключеният де)
      както е ставало на въпрос и преди, за да се продава една кола от среден клас в Германия, след '93г, то тя задължително е трябвало да има АБС-система, без оглед на двигателя и мощността му. За страни като Италия, не е имало токова изискване. За това и коите вкарани от Германия имат АБС, а тези от Италия, по-често нямат.
      Изключенията са модификацийте с най-мощни мотори, като 2.0 16V и 1.7 16V, които за всички пазари са били оборудвани с АБС система.
      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Преди да взема нойта гледах една от Швейцария 1.4 боксер
        беше с възглавница, четири дискови спирачки и ABS.
        Но не мисля, че е нужен на по нормалните АЛФИ {доколкото има такива }те си спират добре и без таквоз нещо.
        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Нека задам въпроса другояче, нужен ли е на 1.6 ABS

Ако може да ми отговорите и на тази част от поста:

Освен това имам и един такъв въпрос - боксеров двигател или не, чувам за боксеровите че трудно се оправят ако им стане нещо, дали да е Twin Spark или... Вие какво ще кажете? А и още нещо, Алфата ако не е с климатроник, а само с климатик, това означава че ще духа студено само лятото, зимата топлото ще си духа през парното ?

Comment

дали ти трябва абс или не си решаваш сам
            абс е полезе само на мокър/заледен и т.н път
            на нормален спира по бързо без него - ноо трябва да можеш да караш
            иначе казано - за по-неопитни шофьори абс 101%
            боксер "теоретимно" се прави по-трудно ама пък не се разваля
            тс на 145 е в пъти по-скъп за поддръжка
            само климатик - да топлото е през парното
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от ganjs
              Нека задам въпроса другояче, нужен ли е на 1.6 ABS

Ако може да ми отговорите и на тази част от поста:

Освен това имам и един такъв въпрос - боксеров двигател или не, чувам за боксеровите че трудно се оправят ако им стане нещо, дали да е Twin Spark или... Вие какво ще кажете? А и още нещо, Алфата ако не е с климатроник, а само с климатик, това означава че ще духа студено само лятото, зимата топлото ще си духа през парното ?
              За абс не е нужен според мен поне де мойта няма абс и спира доста добре а колкото до мотора това че боксера трудно се прави незнам кой ти го е казал но този мотор ако се поддържа като хората е вечен
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ориентирал съм се към такава кола и искам информация от Вас - хората, които ги карате, а не от Пешо...за който френското е бокук и си знае само немско... видях във форума има много теми, но все пак аз искам да си поразпитам...това е Като двигател съм се ориентирал към 1.6 (може и боксер). Не съм капризен откъм екстри, само да има климатик че да не умря лятото, за ABS не бях наясно, защото имаше теми във форума за проблем със спирането и затова исках да чуя мнения

Поправка - за "ПешоЩ - исках да напиша Италианска, не знам що напиах френска

Comment

... а не от Пешо...за който френското е бокук и си знае само немско...
                  Абе той Пешо може и да е прав за френското
                  Виж италиянското е

Comment

Първоначално публикувано от umax
                    ... а не от Пешо...за който френското е бокук и си знае само немско...
                    Абе той Пешо може и да е прав за френското
                    Виж италиянското е
                    Е айде сега и от френските коли има нелоши- на Ксантията например кво и е. Ама да твърдиш, че Опел или Форд са коли...
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

До колегата който пита, аз карам ТС 1.6и 16V , колата ми е внасяна от Италия и имам ABS... честно да ти кажа няколко пъти ми е спасявал кожата.... не бих могъл да си представя как иначе се спира рязко с голяма скорост!

е,аз определено не спадам към опитните шофьори, затова и толкова държа на ABS-а!

съвет от мен ABS е задължителен!

Поздрави на всички!
                      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

относно климатика
                        ще може да ти духа студено или топло независимо дали е лято или зима, това ще си зависи единственно от теб и това което си нагласил на вентилацията
                        145-ци с климатроник намя(освен ако не е монтиран допълнително), има такива с автоматична вентилация, разликата е в това че като зададеш определена температура, системата се опитва да я поддържа сама(управлението на клпата топло/студено е с моторче)
                        ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Колега, относно АБС-а мога да кажа че не е задължителен(по принцип колата спира много добре) - при мен са 4 месеца е влизал в действие само два пъти, като единия път не беше задължително, ама втория беше на дъжд и макар и с не голяма скорост ме спаси от смяна на предна броня и фарове-може би. Абе като се замисля по-добре е да има, даже и веднъж да се наложи да спираш екстремно - а за зимата ще видим (ама като се има впредвид че не се считам за професионален шофьор сигурно ще ми е полезен)
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Благодаря на всички за отговорите, дано скоро и в моя подпис пише спецификацията на моята Италианска Красаваица...

Comment

Working...
                            X